Tom Bremer wint GOL Ed Luzaprijs 2023


Op vrijdag 8 december reikte het GOL voor de 14e keer de GOL Ed Luzaprijs uit. De prijs werd dit jaar toegekend aan Tom Bremer van Toms Creek. Voor de prijs waren ook Jan van Dijk (Staatsbosbeheer) en Jumbo Dusselaar genomineerd. ”Jan van Dijk en Jumbo Dusselaar maken het mogelijk dat iedereen mee mag doen, maar Tom Bremer zet nog net die stap extra. Letterlijk. Als iemand de bus gemist heeft, haalt hij diegene op of als iemand depri is, zoekt hij actief mee naar een oplossing. Daarmee zorgt hij dat echt iedereen ook daadwerkelijk mee kan doen”, aldus Margriet van Oosten, voorzitter van GOL Lelystad.

Ook wethouder Rinze Broekema was aanwezig bij de uitreiking van de GOL Ed Luzaprijs: “Als gemeente vinden wij het belangrijk dat iedereen met én zonder beperking zo goed mogelijk kan deelnemen aan de maatschappij. Het doet mij dan ook goed om te zien dat veel mensen, net als Tom Bremer, begaan zijn met de medemens en zich inzetten voor de samenleving”, vertelt de wethouder.

GOL Ed Luzaprijs
De GOL Ed Luzaprijs prijs is een initiatief van het GOL, samen met de familie Luza. Met de prijs wil het GOL iemand eren die, net als Ed Luza dat gedaan heeft, bijdraagt aan het kunnen deelnemen van mensen met een beperking in de maatschappij. Eerdere winnaars waren vrijwilligers van de Flevolandse Theatervereniging JTL, Rob van der Veer en Koen de Wit. Tom Bremer vult dit rijtje nu aan: “Ik vind het heel bijzonder dat ik deze prijs mag winnen, maar ik vind het extra speciaal om te staan naast Jan van Dijk en Jumbo Dusselaar. Met allebei werken we vanuit Toms Creek nauw samen”, reageert Bremer trots.

Bezoek Batavialand Week van de Toegankelijkheid 2023