Prokkeldag 2024 bij Toms Creek: Vissen, boogschieten, waterfietsen en touwtrekken voor mensen met een beperking

Op vrijdag 14 juni organiseert GOL Lelystad in samenwerking met Toms Creek en De Werfsjob de 13e editie van de Prokkeldag. Samen met deze organisaties, bundelen wij onze krachten met Humanitas, Triade Vitree en Challenge Up en presenteren wij een nieuwe vorm van de Prokkelactiviteit. De activiteit vindt plaats tijdens de Prokkelweek (10 t/m 15 juni) bij Toms Creek, Uilenweg 2C in Lelystad. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Door samen iets te doen, leer je elkaar beter kennen.

Vissen, boogschieten, waterfietsen en touwtrekken
Onder leiding van de medewerkers van Toms Creek en Toms Beach & Surf zullen tweetallen op vrijdag 14 juni verschillende activiteiten gaan doen: vissen, boogschieten, waterfietsen en touwtrekken. Elk tweetal bestaat uit een persoon met een beperking – cliënten van De Werfsjob en Triade Vitree – en een persoon zonder beperking. De personen met een beperking zullen ondersteund worden door mensen van Humanitas en jongeren van Challenge Up. Dit maakt de Prokkeldag 2024 tot een verbindende samenwerking tussen verschillende maatschappelijk betrokken organisaties in Lelystad. Verder is er een voordracht van stadsdichter Yasmin Geradts en zal de dag afgesloten worden door DJ Stefan Kouw, die ook festivals voor jongeren met een beperking organiseert.

Samenwerking met winnaar van de GOL Ed Luzaprijs 2023
Tom Bremer, eigenaar van Toms Creek en Toms Beach & Surf, is trots op deze mooie samenwerking met het GOL en andere organisaties in Lelystad: “Als ondernemer in Lelystad vind ik het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. Met deze samenwerking met het GOL, draag ik hier graag mijn steentje aan bij.” Bremer won in 2023 de GOL Ed Luzaprijs. Met deze prijs wil het GOL iemand eren die, net als Ed Luza dat gedaan heeft, bijdraagt aan het kunnen deelnemen van mensen met een beperking in de maatschappij.

Wij kijken uit naar een mooie dag.

Logo Stichting GOL, voor mensen met een beperking