GOL Lelystad en Toms Creek blikken terug op een geslaagde Prokkeldag 2024!

 

Op vrijdag 14 juni organiseerden wij, in samenwerking met Toms Creek en De Werfsjob de 13e editie van Prokkeldag. Op initiatief van GOL Lelystad, bundelden wij onze krachten met Humanitas en Challenge Up en presenteerden wij een nieuwe vorm van de Prokkelactiviteit.

De activiteit vond plaats tijdens de Landelijke Prokkelweek (10 t/m 15 juni) bij Toms Creek.  Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Door samen iets te doen, leer je elkaar beter kennen.

Vissen, boogschieten, waterfietsen en touwtrekken
Onder leiding van de medewerkers van Toms Creek en Toms Beach & Surf hebben de deelnemers van de Prokkeldag in groepen deelgenomen aan verschillende activiteiten: vissen, boogschieten, waterfietsen en touwtrekken. Elke groep bestond uit personen met een beperking – cliënten van De Werfsjob  – en personen zonder beperking. De personen met een beperking werden ondersteund door mensen van Humanitas en jongeren van Challenge Up. Dit maakte de Prokkeldag 2024 tot een verbindende samenwerking tussen verschillende maatschappelijk betrokken organisaties in Lelystad. Verder was er een voordracht van stadsdichter Yasmin Geradts en werd de dag afgesloten door DJ Stefan Kouw, die ook festivals voor jongeren met een beperking organiseert. De lunch barbecue werd mede mogelijk gemaakt door Toms Creek en Jumbo Dusselaar (Jumbo Jol) in Lelystad.

Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra nam kijkje bij de Prokkeldag en deed mee met een activiteit. ‘Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe verschillende mensen elkaar ontmoeten en samen leuke activiteiten doen. Dat is waar het om gaat. Maar het is ook heel belangrijk. Want we willen een inclusieve samenleving zijn, waarin iedereen op een mooie, fijne manier met elkaar omgaat’, aldus de wethouder.’

We blikken terug op een geslaagde dag.

Foto: Fotostudio Wierd

 

 

Logo Stichting GOL, voor mensen met een beperking