Prokkeldag 2023, Kunst verbreidt je horizon!

 

Op vrijdag 9 juni organiseert GOL Lelystad in samenwerking met Kubus Lelystad de Prokkeldag.  Op initiatief van Aino Merits, Intendant Amateurkunst, bundelen wij, samen met Kubus Lelystad, opnieuw onze krachten met kunstenaar Hein Walter en De Werfsjob en presenteren ze een nieuwe vorm van de Prokkelactiviteit. De activiteit vindt plaats tijdens de Prokkelweek (5 t/m 12 juni) en in de Maand van de Amateurkunst bij de Kubus, Agorabaan 3. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Door samen iets te doen, leer je elkaar beter kennen.

 

Ansichtkaarten voor vrienden, familie en mede-Lelystedelingen

Onder leiding van schilder, tekenaar, zorgkunstenaar en coach Hein Walter zullen tweetallen op vrijdag 9 juni tekeningen maken op ansichtkaarten. Elk tweetal bestaat uit een persoon met een beperking – cliënten van De Werfsjob – en een persoon zonder beperking. Geïnspireerd door voorbeelden uit de kunst zullen de tweetalen samenwerken. De één begint met tekenen en het maken van een schets, waarna de andere verdergaat waar de eerste is gebleven. Op deze manier wordt elke tekening door beide deelnemers gemaakt. Gedurende de dag kunnen er meerdere tekeningen worden gemaakt.

Op de achterkant van de ansichtkaart komt een tekst over de dag en de Prokkelactiviteit. Een deel van de ansichtkaarten wordt verstuurd naar vrienden en familie van de deelnemers, terwijl een ander deel wordt verzonden naar samenwerkingspartners en andere inwoners van Lelystad die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Aan het einde van de dag worden alle ansichtkaarten per post verstuurd. Tijdens de workshop maakt Hein Walter foto’s, die worden samengebracht in een prachtig boekje, waarvan alle deelnemers een exemplaar ontvangen.

De organiserende partijen kijken uit naar een mooie dag, waaraan ook wethouder Messelink-Dijkstra een bezoek zal brengen.

 

Logo Stichting GOL, voor mensen met een beperking