GOL Lelystad en Kubus Lelystad blikken terug op een geslaagde Prokkeldag 2023!

 

Op vrijdag 9 juni organiseerden wij, in samenwerking met Kubus Lelystad, de Prokkeldag.  Op initiatief van Aino Merits, Intendant Amateurkunst, bundelden wij opnieuw onze krachten met kunstenaar Hein Walter en De Werfsjob en presenteerden we een nieuwe vorm van de Prokkelactiviteit.

De activiteit vond plaats tijdens de Prokkelweek (5 t/m 12 juni) en in de Maand van de Amateurkunst bij de Kubus. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Door samen iets te doen, leer je elkaar beter kennen.

Ansichtkaarten voor vrienden, familie en mede-Lelystedelingen
Onder leiding van schilder, tekenaar, zorgkunstenaar en coach Hein Walter hebben tweetallen op tekeningen gemaakt op ansichtkaarten. Elk tweetal bestond uit een persoon met een beperking – cliënten van De Werfsjob – en een persoon zonder beperking. Op de achterkant van de ansichtkaart kwam een tekst over de dag en de Prokkelactiviteit. Een deel van de ansichtkaarten werd verstuurd naar vrienden en familie van de deelnemers, terwijl een ander deel werd verzonden naar samenwerkingspartners en andere inwoners van Lelystad die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Aan het einde van de dag werden alle ansichtkaarten per post verstuurd.

“Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe mensen met en zonder verstandelijke beperking samen leuke activiteiten doen. Maar het is ook heel belangrijk. Want we willen een inclusieve samenleving zijn, waarin iedereen op een mooie, fijne manier met elkaar omgaat”, aldus wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra, die ook meedeed aan de Prokkeldag.

We blikken terug op een geslaagde dag.

Foto: Fotostudio Wierd

 

 

Logo Stichting GOL, voor mensen met een beperking