Lelybaan toegankelijker gemaakt voor mensen met een rolstoel of scootmobiel

Het gebied rond de Lelybaan bij Batavia Stad is toegankelijker gemaakt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Sinds het begin van 2020 hebben leden van de werkgroep BTBV (Bereikbaarheid, Toegankelijkheid, Bruikbaarheid en Veiligheid) van GOL Lelystad samen met de gemeente Lelystad aan dit project gewerkt. De afsluiting van het project vond op woensdag 21 juni plaats in aanwezigheid van wethouder Rinze Broekema: “Als je de handen ineen slaat, kun je echt meters maken naar een nog inclusiever Lelystad”, aldus de wethouder.

Om de Lelybaan toegankelijk te maken voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel zijn er verschillende punten aangepakt. In het gebied zijn diverse op- en afritten aangepast, waaronder de bushalte voor museum Batavialand.

Ook is aan beide kanten van de trap bij de VOC garage een bord geplaatst dat je er met een rolstoel of scootmobiel overheen kunt. Verder zijn de deuren van de VOC garage aangepast en zijn er meer parkeerplaatsen voor mensen met een beperking.

Foto: Fotostudio Wierd

Logo Stichting GOL, voor mensen met een beperking