Prokkelen – een prikkelende ontmoeting.

logo prokkel“Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder.
Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar Prokkelen om draait.” Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking om samen iets te doen tijdens de Prokkelweek: één week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.
Meer informatie over de Stichting Prokkel op de eigen website en in de laatste nieuwsbrief

De activiteiten van Stichting GOL aan en in de jaarlijkse Prokkelweek:
– 2019, Thema Natuur verbindt! Met kruiden en planten zo uit het groen van onze omgeving gerechten (salade – kruidenboter) bereiden en na afloop een bbq bij Resto Van Harte. Zie ook ons verslag .
– 2018, Door samenwerking lukt alles, buurt Zuiderzeewijk natuurvriendelijk maken. Zie ook ons verslag .
– 2017, Sportactiviteiten in samenwerking met Atletiek Vereniging Spirit.Zie persbericht en het artikel van de Gemeente Lelystad .
– 2016, Artikel in Dichterbij van Rabobank .
– 2016, het vijfjarig lustrum voor Lelystad, met Willeke Alberti in “De Hoven”. Zie oorspronkelijk bericht .
– 2015, kunstwerken maken door leerlingen van De Groenhorst en medewerkers van De Werfsjob onder leiding van Graffity-artist Remon Koreman. Daarvoor ontving Lelystad de Zilveren Prokkel 2015 van Staatsecretaris Van Rijn (zie het feestelijke bericht ). In december werd de Prokkelweek 2015 door wethouder Janneke Sparrenburg in stijl afgesloten met de onthulling van de gemaakte kunstwerken.