Lelystad wint zilveren Prokkel

Uitreiking Gouden Prokkel algemeen fotoStaatsecretaris Martin van Rijn reikt Gouden Prokkels uit aan MEE Zeeland, Gerrit van de Berkt uit Zeist en IJsselmonde-Oost in Barendrecht.
Vrijdag zijn in Utrecht de Gouden Prokkels uitgereikt. Dat is de prijs voor initiatieven die leiden tot een ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Martin van Rijn reikte de prijzen uit in drie categorieën. In de categorie Prokkelstage ging de Gouden Prokkel naar MEE Zeeland. Gerrit van de Berkt, ervaringsdeskundige uit Zeist, won de felbegeerde Gouden Prokkel in de categorie Mensenrechten. In de categorie Prokkelen in de Samenleving won de Irenestraat, woonvoorziening van stichting IJsselmonde-Oost in Barendrecht het goud. De drie winnende projecten zorgden volgens de jury voor inspirerende ontmoetingen tussen twee groepen die niet zo makkelijk met elkaar in contact komen.

Zilveren Prokkel in Lelystad
Op donderdag 4 juni maakten, op initiatief van het Georganiseerd Overleg Lelystad (GOL), cliënten van de Werfsjob samen met leerlingen van het Groenhorst Lelystad onder leiding van graffity artist Remon Koreman een viertal kunstwerken. De kunstwerken zijn voor de vier sociale wijkteams in Lelystad. Door het samenwerken van de cliënten en de leerlingen vielen de verschillen weg, want iedereen vond het erg leuk. Deze Prokkel heeft een blijvend karakter door de kunstwerken die gemaakt zijn.

Uit het juryoverleg
De jury vindt het mooi om te zien dat de Prokkelweek wordt gebruikt als startpunt voor meer duurzame verbindingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Daarnaast nemen mensen met een beperking steeds vaker zelf het initiatief om activiteiten te organiseren.

Prokkelweek: Meetellen is meedoen
De Prokkelweek is een initiatief van Stichting Prokkel en wordt traditiegetrouw gehouden in de eerste week van juni. Tal van mensen, bedrijven, gemeenten en stichtingen waren actief tijdens de Prokkelweek. Bedrijven en overheden nodigden mensen met een beperking uit stage bij hen te komen lopen. Bijna 2.000 mensen met een verstandelijke beperking maakte hier gebruik van. In Lelystad hebben 2 mensen een prokkelstage gelopen op de SGL. Ook op scholen, in wijken, buurten en bij verenigingen kwamen mensen met en zonder beperking samen. Om met elkaar te sporten, te zingen, te koken, te eten of een les te volgen. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar het in de Prokkelweek om draait!


Reacties zijn gesloten.