Prokkeldag 2019: Natuur verbindt!

foto prokkel met wethouderDe Prokkelweek is een initiatief van stichting Prokkel en wordt traditiegetrouw gehouden in de eerste helft van juni. In 2019 is de Prokkelweek van maandag 3 tot en met zaterdag 8 juni.
Tal van vrijwilligers organiseren tijdens de Prokkelweek bij bedrijven, stichtingen, in buurten, op scholen en verenigingsleven activiteiten die mensen met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact brengen.

Deze ontmoetingen dragen op een heel persoonlijke manier bij aan het versterken van de positie van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving en het vergroten van sociale netwerken. Dit jaar organiseert het GOL al weer voor de zevende keer het Prokkelen in Lelystad.

Stichting GOL organiseerde samen met de Werfsjob, Aeres Lelystad en Resto van Harte de Prokkeldag. Dit jaar was het doel om zowel de cliënten als de leerlingen kennis te laten maken met het concept “eten uit de natuur en sporten in de buitenlucht”

Een groep ging met de geplukte en verzamelde kruiden, planten en vruchten uit het bultpark in een salade en kruidenboter verwerken. Een andere groep ging sporten in het Berg bos. En na afloop van beide activiteiten, gingen wij de door Resto van Harte, georganiseerde barbecue nuttigen.

Nadat de voorzitter van het GOL, de heer Ben Postuma het welkomstwoord heeft gedaan; heeft de Wethouder Nellie den Os de Prokkeldag om 10:00 uur geopend.

Wij bedanken, Resto van Harte, de Groene Sluis, Aeres, en de Werfsjob voor de geleverde inspanning om van deze dag weer een succes te maken.

Hierbij een kleine impressie van de dag! Reacties zijn gesloten.