Week van de Toegankelijkheid

logo week van de toegankelijkheidIn de week van 7 tot 10 oktober 2019 is het weer de Week van de Toegankelijkheid! Meer informatie in de nieuwsbrief van augustus en deze nieuwsbrief van september.

Stichting GOL organiseert op dinsdag 8 oktober een RRRRR-Rollende tocht in het Natuurpark van Lelystad. Scootmobiel, rolstoel en rollator: Welkom! Ook zijn er twee duo-fietsen beschikbaar. U kunt zich aanmelden bij Stichting GOL: per e-mail of per telefoon: 0320 230828. Starten tussen 13:30 uur en 14:00 uur aan de Vlotgrasweg 11 in Lelystad.
Bij restaurant Hajé wordt u verwelkomd met koffie of thee en gebak. Daarna vertrekken twee groepen met een gids voor een tocht van 1,5 uur, het park in. Dit wordt een gezellige en leerzame middag!
Let op!! U dient zelf voor vervoer te zorgen. En houdt daarbij rekening met vertraging bij de vervoersdienst.

Natuurmonumenten organiseert verschillende activiteiten onder het motto “De Natuur In Zonder Drempels”. Lees hier meer informatie.

In 2017 is in Lelystad de App Ongehinderd gelanceerd (zie elders op deze website).
Daarnaast heeft Stichting GOL tijdens LelyStart de toegankelijkheid van het evenement getest. Daar valt nog wel wat aan te verbeteren. Lees het artikel van de Flevopost . Daarin staan ook de bevindingen in het Agora-theater en het Outlet-centrum ‘Bataviastad’.
Elk jaar onderzoekt Stichting GOL de toegankelijkheid met een Mysterie Guest.