Zorg- en Welzijnsmarkt Succesvol

logo doe- en kijkdagOp zaterdag 16 maart presenteerden 43 zorg- en welzijnsorganisaties zich aan de inwoners van Lelystad, tijdens dé informatie-, activiteiten- en belevingsmarkt ‘Doe- en kijkdag Lelystad’.

De markt is een terugkerend onderdeel van de Week van Zorg en Welzijn. Dit jaar kwamen ruim 500 bezoekers af op het evenement met activiteiten in en rondom het stadhuis van Lelystad. Zij werden warm welkom geheten door wethouder Nelly den Os, die de samenwerking prees tussen de zorg- en welzijnsorganisaties in de stad. Het nieuwe Ziekenhuis St Jansdal hield open huis voor belangstellenden die het aanbod daar wilden ervaren.
Markt van start met oproep jongere
De markt ging officieel van start om 11.00 uur toen de wethouder kennismaakte met Sam, een van de stagiaires van Welzijn Lelystad. Sam zit in een rolstoel en haar missie is in Lelystad aandacht te vragen voor meer acceptatie van jongeren met een lichamelijke beperking. Sam overhandigde de brief met haar oproep aan de wethouder. Door de brief voor te lezen, spoorde de wethouder ook de aanwezigen aan Sams missie te ondersteunen. Aansluitend bezocht mevrouw Den Os kramen en activiteiten. [Foto © Studio Wierd]
Interactief aanbod
Het aanbod was dit jaar bijzonder gevarieerd en interactief. Zo waren er leefstijl- en creatieve activiteiten voor jong en oud, theatervoorstellingen, informatiekramen, workshops en demonstraties. Bezoekers konden ter plekke metingen laten doen en zelf hun lichamelijke en psychische fitheid testen. Studenten van de entertainmentopleiding van MBO College Almere kropen in de huid van de ‘Adams Family’ en informeerden het publiek over diverse oplossingen in Lelystad voor zorg- en welzijnsvraagstukken. Op het Stadhuisplein trotseerden ambulancepersoneel en aanbieders van alternatief seniorenvervoer wind en regen. Alles voor de inwoners die aangaven waardering te hebben voor deze kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de aanbieders.
Tevreden deelnemers
De organisatie en deelnemers kijken tevreden terug op een succesvolle markt. “Gezellige sfeer, prima georganiseerd, veel goede gesprekken, mooi dat dit er is”, aldus deelnemers die op prettige en professionele wijze werden verzorgd door de gastvrouwen van MBO College Lelystad. De Doe- en kijkdag Lelystad werd mede mogelijk gemaakt door gemeente Lelystad, Zowelwerk en de Werkgroep Doe- en kijkdag Lelystad.


Reacties zijn gesloten.