Prokkelen – een prikkelende ontmoeting.

logo prokkel“Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar Prokkelen om draait.”
Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking om samen iets te doen tijdens de Prokkelweek: één week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.
Meer informatie over de Stichting Prokkel op de eigen website of in de nieuwsbrief van 26 april over de aanmelding van wel 100 prokkels al voor de Prokkelweek van 4 t/m 9 juni 2018!
[Update mei 2018]

GOL opent Prokkelen 2017Stichting GOL is een actieve deelnemer aan de jaarlijkse prokkelweek.
Dit jaar is gekozen voor “Samen Sporten”.
Op 15 juni 2017 is met medewerking van Atletiek vereniging Spirit een sportochtend georganiseerd. Leerlingen van Aeres sportten samen met cliënten van de Werfsjob. Met ondersteuning van de Atletiek vereniging en Hotfix Factory werd onder deskundige begeleiding en in een mooi t-shirt actief gesprongen, hard gelopen en met kogels en /of medicine-ballen gegooid. Een atletiek meerkamp, waarbij soms heel fanatiek de strijd werd aangegaan. Het was wel warm weer, maar voor voldoende drinken werd gezorgd. Na de afsluitende afstandsloop, hebben alle deelnemers en de begeleiders samen een broodje gegeten.
Lees ook onze blog over Prokkelen en de column over de familie H.E.L.P. .
Ook elders wordt ‘ge-prokkel-d’, zoals in Utrecht: een artikel uit De Telegraaf .

De activiteiten van Stichting GOL aan en in de jaarlijkse Prokkelweek:
– 2018, Prokkelweek van 4 t/m 9 juni.
– 2017, Sportactiviteiten in samenwerking met Atletiek Vereniging Spirit.Zie persbericht en het artikel van de Gemeente Lelystad .
– 2016, Artikel in Dichterbij van Rabobank .
– 2016, het vijfjarig lustrum voor Lelystad, met Willeke Alberti in “De Hoven”. Zie oorspronkelijk bericht .
– 2015, kunstwerken maken door leerlingen van De Groenhorst en medewerkers van De Werfsjob onder leiding van Graffity-artist Remon Koreman. Daarvoor ontving Lelystad de Zilveren Prokkel 2015 van Staatsecretaris Van Rijn (zie het feestelijke bericht ). In december werd de Prokkelweek 2015 door wethouder Janneke Sparrenburg in stijl afgesloten met de onthulling van de gemaakte kunstwerken.