Familie H.E.L.P. stelt zich voor

logo help

De voordeur van de gezinswoning in Lelystad zwaait open, een vrolijk meisje steekt haar hand uit: ‘Hoi, ik ben Lieke!’ Dan draait Lieke zich om en gebaart druk dat we haar vooral moeten volgen. Aangekomen in de woonkamer worden we met een vriendelijke knik begroet door vader Herman. Aan zijn voeten ligt hond Puf, die direct opkijkt als ook moeder Edith binnenkomt en ons welkom heet. Achter ons gestommel op de trap, een eigenzinnige geklede tiener stelt zich voor als Petra.
De familie H.E.L.P.: op papier een gewoon gezin, in werkelijkheid een bijzonder gewoon gezin. Herman is visueel gehandicapt, werkt als administratief medewerker en kan rekenen op de hulp van blindengeleidehond Puf. Moeder Edith heeft een dwarslaesie en verplaatst zich in een rolstoel. Enkele dagen per week is Edith vrijwilligster bij een museum. Herman en Edith zijn de ouders van twee dochters: 14-jarige Petra, die in 3-havo zit en 8-jarige Lieke, vanwege haar verstandelijke beperking geniet zij van speciaal onderwijs.
Vanaf nu, 6 november 2014, nemen wij regelmatig een kijkje bij de familie H.E.L.P. Om zo bewust te worden van die zaken waar het bijzondere, gewone gezin (letterlijk en figuurlijk) in onze stad tegenaan loopt.