Centrada, interview met Astrid Pattynama, hoofd personeelszaken

Centrada, interview met Astrid Pattynama, hoofd personeelszaken

centrada

Waarom is er iemand, of worden er ook bij jullie mensen met een beperking in dienst genomen?

“In 1984 is er voor het eerst iemand in dienst genomen met een beperking, bij Centrada is men zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, het is belangrijk iedereen een kans te geven, ook iemand met een beperking”.

 

Wat betekent het volgens jou om iemand met een beperking in dienst te hebben?
“Als er een verschil zou zijn, dan zie ik het als een verrijking. Het zijn ook zeer gedreven en gemotiveerde medewerkers die niet gehinderd worden door hun beperking maar juist gesterkt”.

 

Welke kwaliteiten van de werknemer met een beperking, hebben ervoor gezorgd dat die werknemer in dienst is genomen?

“Wij nemen iemand aan die bij de functie past, hierbij kijken wij niet zo zeer naar hun beperking, maar naar opleiding, motivatie en persoonlijkheid. Wij zien een beperking niet als opstakel.”

 

Voor welke uitdaging worden werknemer en collega’s gesteld?

Astrid ziet het niet echt als uitdaging. ‘Werknemers met beperking, die de juiste opleiding hebben en zich verder willen ontwikkelen kunnen met aanpassingen aan de slag. Met hulpmiddelen kan het UWV uitstekend helpen. Een werknemer, met of zonder beperking, moet gewoon een goed gekwalificeerde kracht zijn, die een functie uitstekend kan vervullen. Hierbij helpt Centrada door o.a. te investeren in opleidingen”.

 

Wat zou er volgens jou gedaan kunnen worden om de kans op werk voor mensen met beperking te vergroten?

“Investeer in opleidingen. Informeer werkgevers goed, er bestaan allerlei regelingen die hindernissen en risico’s kunnen wegnemen. Stimuleer bij werkgevers het denken in kansen en niet in hindernissen”.

 

Wat is jouw gouden tip voor Lelystadse werkgevers?
“Ik zou voorstander zijn voor het opzetten van een databank. Hier zouden werkgevers vacatures kunnen aanbieden en werknemers met een beperking hun CV en profiel kunnen opzetten. Maak het een en ander zichtbaar, niet afwachten maar neem zelf de regie in handen. Faciliteer mensen met een beperking en werkgevers”.