Toegankelijkheid – weer acht winkels gecertificeerd

logo GOLUitreiking certificaten aan toegankelijke winkels voor mensen met een functiebeperking.
De Stichting GOL, Georganiseerd Overleg Lelystad voor mensen met een beperking, is in oktober 2014 begonnen met het inventariseren van winkels en horeca op Toegankelijkheid.
Dit wordt uitgevoerd door leden van de werkgroep Toegankelijkheid, samen met leerlingen van het ROC/MBO college. We zijn gestart in de Promesse en de Wissel, in het stadshart, met leerlingen van de zorgopleiding, nadat zij door leden van de werkgroep waren voorgelicht. In een later stadium, begin 2015, zijn ongeveer 90 winkels in de Waagpassage geïnventariseerd.
In februari 2016 zijn we verder gegaan, nu met leerlingen detail van het ROC/MBO college. We bekeken met hen samen 32 winkels in de Neringpassage.
Vandaag 4 juli 2016, hebben wij, leden van de werkgroep Toegankelijkheid van het GOL, samen met Jeroen Wichers, manager van het Stadshart Lelystad, aan 8 winkels het Toegankelijkheid certificaat uitgereikt.

P1110920 (2)P1110918 (2)Omdat enkele winkels op maandagmiddag gesloten zijn, zal dit op een latere tijdstip worden uitgereikt. Eén winkel voldeed nog niet helemaal aan de eisen, omdat de drempel van de ingang te hoog was. Zij beloofden dit te verbeteren. Later zullen wij dit alsnog gaan controleren.

Opvallend was bij de uitreiking van de certificaten, hoe ontzettend blij iedereen was met het certificaat Toegankelijkheid met de daarbij behorende sticker, welke op het raam kan worden geplakt, zodat een ieder met een functie beperking kan zien, dat deze winkel Toegankelijk is.
Dat alle winkeliers zo enthousiast zijn, is een enorme stimulans voor de werkgroep Toegankelijkheid van het GOL.

Na de zomervakantie gaan wij dan ook actief door met het inventariseren van de winkels in het Stadshart en ook met de andere winkelcentra in Lelystad.

schoenreparatie KNAAPErica bloemencigaren - cigaretten winkel Lakeman