Landelijke testdag toegankelijkheid

logo's organisatie toegankelijkheidsdagTijdens de Week van de Toegankelijkheid, van 1 tot 6 oktober, neemt gemeente Lelystad deel aan de allereerste Landelijke Testdag Toegankelijkheid. Woensdagmiddag 3 oktober gaan mensen met en zonder beperking op pad om hun stad te testen op toegankelijkheid. Denk hierbij aan restaurants, winkels en vrije tijdslocaties, maar ook openbare locaties zoals het stadhuis. Vanaf 12.30 uur is iedereen welkom in het stadhuis voor de gezamenlijke aftrap.
Tijdens de Week van de Toegankelijkheid neemt gemeente Lelystad deel aan de allereerste Landelijke Testdag Toegankelijkheid. Woensdagmiddag 3 oktober gaan mensen met en zonder beperking op pad om hun stad te testen op toegankelijkheid. Denk hierbij aan restaurants, winkels en vrije tijdslocaties, maar ook openbare locaties zoals het stadhuis. Vanaf 12.30 uur is iedereen welkom in het stadhuis voor de gezamenlijke aftrap.

Programma
De Lelystadse Testdag Toegankelijkheid is op woensdagmiddag 3 oktober en start vanaf het stadhuis in Lelystad. Het programma is als volgt:

  • 12.30 u: Inloop met koffie/thee
  • 12.45 u: Welkom door wethouder Nelly den Os
  • 13.00 u: Landelijke kick-off met de minister, Otwin van Dijk (burgemeester Oude IJsselstreek) en Gerard de Nooij (directeur Ongehinderd)
  • 13.30 u: Start beoordelen locaties, individueel of met begeleiding uit de GOL-werkgroep Toegankelijkheid
  • 14.30 u: Terug in het stadhuis: uitwisseling van ervaringen
  • 15.00 u: Feestelijke afsluiting

Lees ook de aankondiging op de website van de Gemeente Lelystad.

Dit evenement is georganiseerd door de Gemeente Lelystad, Stichting GOL en het platform Ongehinderd.