Feestelijke opening toegankelijke route in Oostvaardersplassen

logo-gol-224Donderdag 26 mei opent Tv-boswachter Arjan Postma een nieuw wandelpad, waardoor de Oostvaardersplassen toegankelijker worden voor mensen met een mobiele beperking. Het pad is voornamelijk geschikt voor mensen in een rolstoel, met een rollator of in scootmobiel.
Vanaf 16.00 uur bent u welkom. Na de opening is er gelegenheid voor een wandeling in de Oostvaardersplassen.
Dat iedereen moet kunnen genieten van natuur staat bij Staatsbosbeheer hoog in het vaandel. Dit geldt in het bijzonder ook voor mensen met beperkte mogelijkheden om erop uit te trekken. Staatsbosbeheer heeft zich daarom bij de ontwikkeling van de route ‘De Driehoek’ laten adviseren door het GOL, de belangenbehartiger van mensen met een beperking in Lelystad.
In de Driehoek, het wandelgebied vlakbij het Buitencentrum Oostvaardersplassen, zijn betonpaden aangelegd. Op Wigbels eiland is een nieuwe observatiehut gebouwd. Op diverse hoogten zijn kijkgaten aangebracht die groot genoeg zijn voor een telescoop of camera. Ook deze nieuwe observatiehut is toegankelijk voor mensen met een mobiele beperking, zodat zij kunnen genieten van het uitzicht.