Ed Luza prijs voor Judo Vereniging IJsselmeer

logo GOLHet GOL, de belangenbehartiger voor mensen met een beperking in Lelystad, heeft dit jaar de Ed Luza prijs uitgereikt aan Jan Lohmeijer en Ronald van Hulst van Judo Vereniging IJsselmeer. Dit gebeurde op 12 oktober in de Koploper, tussen 17.50 en 18.00 uur, aan het eind van een reguliere les die om 17.00 uur begon.

‘Jan en Ronald hebben judo voor kinderen met een beperking geïntroduceerd bij de Judo Vereniging’, aldus Ferry van Hulst die hen heeft voorgedragen namens de vereniging. Ze zijn begonnen met één Judoka, maar werken nu met een grote groep van 20 judoka’s.
‘Je ziet de kinderen groeien, zowel mentaal, als fysiek’ vertelt Ferry. ‘ze staan letterlijk en figuurlijk steviger in hun schoenen en zijn, ook volgens de ouders, weerbaarder geworden. De duidelijkheid en structuur die Jan en Ronald in de lessen aanbrengen geven de kinderen veel houvast.
Jan en Ronald zijn bovendien voortdurend bezig de judoka’s te integreren in de gehele vereniging. Een jongen met het syndroom van down, een jongen met een visuele beperking (blind), vele kinderen met ADHD of autisme trainen nu in de reguliere groepen mee. Ook bij overige activiteiten, zoals clubkampioenschappen of het 35 jarig bestaan van de vereniging, worden ze betrokken. Jan en Ronald doen dit alles als vrijwilliger. Daarom verdienen zij de Ed Luza prijs’.

De Ed Luza prijs, in het leven geroepen door Ed Luza, een vrijwilliger die veel heeft gedaan voor het GOL, wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie of persoon die een belangrijke bijdrage levert aan de volwaardige deelname van mensen met een beperking aan het maatschappelijk leven in Lelystad.

judogroep op de mat