Ed Luza prijs 2017 voor Elske Warners

miniatuur afbeelding Elke WarnersStichting GOL, de belangenbehartiger voor mensen met een beperking in Lelystad, reikte dit jaar op 2 november, aan het eind van de reguliere trainingen de Ed Luza prijs uit aan Elske Warners.
Elske is voorgedragen door de ouders en de trainers van de G-Atleten, zij verzorgt met haar bedrijf ‘2Move&More’ trainingen voor kinderen met een beperking. ‘Begin 2015 heb ik AV Spirit benaderd met de vraag of zij iets zou kunnen betekenen voor deze kinderen. Mijn zoon Paul (spastisch) wilde heel graag rennen, net als zijn leeftijdsgenootjes. Een racerunner (een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun) zou uitkomst bieden. Maar zowel de gemeente Lelystad als sportverenigingen waren er niet mee bekend. Ik was dan ook aangenaam verrast dat Spirit mijn vraag positief beantwoordde’.
Inmiddels bestaat er een heus racerunner-team. Elke week wordt er intensief getraind op de baan en de racerunners hebben ook al meegedaan aan verschillende wedstrijden, waaronder de Zeebodemloop en de Nederlandse Kampioenschappen Racerunnen. Naast rennen op de baan met een racerunner wordt er ook geoefend met de overige onderdelen die horen bij atletiek.
Elske zet zich eveneens in voor de G-atleten en andere bijzondere groepen in Lelystad.
‘Haar motto is: ‘Denken in mogelijkheden’, Een uitdrukking die treffend bij haar past. Hoe meer mensen op deze manier kinderen (en volwassenen) met een handicap benaderen, hoe meer deze kinderen (en volwassenen) aansluiting vinden in de maatschappij”, aldus Ines Kreuter .
Anuschka Cana voegt toe: “Elske doet vanuit haar werk veel voor mensen met een beperking, maar daarnaast doet zij nog zoveel meer vrijwillig. Ik heb haar zelf een paar jaar geleden leren kennen als trainster bij AV Spirit. Zij doet dit met veel plezier en enthousiasme en weet eigenlijk elk kind op waarde te schatten. Niets is voor haar te gek. Dit maakt haar zo geschikt als trainster bij de Racerunners. Ze heeft er echt heel hard voor gewerkt om voor elkaar te krijgen dat ook deze kinderen kunnen sporten.”
De Ed Luza prijs, vernoemd naar Ed Luza, een vrijwilliger die veel heeft gedaan voor stichting GOL, wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie of persoon die een belangrijke bijdrage levert aan de volwaardige deelname van mensen met een beperking aan het maatschappelijk leven in Lelystad.