Opleiding, Vorming en Training

Opleiding, Vorming en Training

 

Doel van deze projectgroep is:

Activiteiten en (les)programma’s ontwikkelen ter bevordering van een inclusieve samenleving. Bedoeld voor beleidsmakers, uitvoerenden en maatschappelijke organisaties.

 

Hierbij zullen we ons richten op:

  • opleiding, vorming en training, samen met mensen met een beperking;
  • blijvend stimuleren en verankeren in de samenleving.

 

bijlage 13

 

Opleiden, vormen en trainen begint allereerst bij de jeugd op de basisscholen en het voortgezet onderwijs, want immers de jeugd heeft de toekomst.

Maar niet alleen de scholen, ook bedrijven en de gemeente worden betrokken bij bewustwording en vorming en trainingen, zodat het in de samenleving van Lelystad verankerd wordt.

Dit kan zijn in de vorm van een speciale les met attributen om ervaring op te doen met een beperkingen en . Of zichtbaar te maken waar mensen met beperking tegen aan lopen. Maar ook een sportles, die laat zien wat je allemaal nog kunt als je een beperking hebt.

Ook zijn er onzichtbare beperkingen en verdriet, die je niet gauw in de gaten hebt , maar waar je wel rekening mee moet houden. Kijk b.v. maar naar het programma ‘Over de streep’ van de KRO, wat er – dat zie je niet aan de buitenkant – onder jongeren allemaal gebeurt.