Sellina Haan, verkoopster bij Zeeman


selina

Wat betekent werken en een baan hebben voor jou?

“Werken betekent heel veel voor mij, werken is heel leuk en het omgaan met collega’s is ook heel plezierig. Daarnaast geeft het mij de mogelijkheid om te ‘groeien’ in mijn werk.“

 

Welke kwaliteiten van jouw hebben er voor gezorgd dat je de baan hebt gekregen?

“Ik heb mijzelf altijd voor 100 procent ingezet, eerst 3 jaar als stagiaire. Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn manager en stagebegeleider erg tevreden over mij zijn. Hierdoor kreeg ik een jaarcontract, dit ging niet zonder slag of stoot omdat de grote baas van Zeeman akkoord moest geven.”

 

Je hebt een beperking. Voor welke uitdagingen stelt dit jou , je werkgever en je collega’s?
“Sommige handelingen die ik moet verrichten tijdens mijn werk, zoals bijvoorbeeld kassawerkzaamheden, zijn voor mij een hele uitdaging. Maar ik doe dit nu helemaal zelfstandig, maar als ik er even niet uitkom dan helpen mijn collega’s.”

 

In hoeverre heb je te maken gekregen met vooroordelen ten aanzien van mensen met een beperking? Hoe ga jij zelf met deze vooroordelen om?
“Nu heb ik gelukkig niet meer te maken met vooroordelen, vroeger als kind wel. Ik werd dan gepest en dat deed pijn en gaf veel verdriet. Die periode was heel moeilijk voor mij.”

Wat zou er volgens jou gedaan kunnen worden om de kansen van mensen met een beperking op de arbeidsmarkt te vergroten?
“Geef mensen een kans! Laat ze werkervaring op doen, ook voor een werkgever kunnen er financiële voordelen aanzitten om mensen met een beperking in dienst te nemen. Maar geld mag nooit de drijfveer zijn.”

 

Wat is jouw gouden tip voor Lelystadse werkgevers?
“Wees open naar elkaar, vraag naar beperkingen. Geef mensen een kans er wel of niet iets over te vertellen.”

 

Hoe werk jij aan je eigen ontwikkeling en wat hoop je over 3 jaar te hebben bereikt binnen jouw werk?
“Ik probeer continue te blijven leren in mijn huidige functie, en ik hoop nog heel lang bij Zeeman te kunnen blijven werken.”