Mimoun Ajouaou, telefonist bij Centrada (woningbouw)

Mimoun Ajouaou, telefonist bij Centrada (woningbouw)


mioen

Wat betekent werken en een baan hebben voor jou?

“Voor mij betekent het waarding krijgen, het behouden van zelfstandigheid en ik kan zo een bijdrage leveren aan de samenleving.“

 

Welke kwaliteiten van jou hebben er voor gezorgd dat je de baan die je nu hebt kunt behouden?
“Ik ben vasthoudend geweest en beschik net als mijn werkgever, over doorzettingsvermogen.”

 

Je hebt een beperking. Voor welke uitdagingen stelt dit jou , je werkgever en je collega’s?
“Ik zelf zie het als een uitdaging om op een constant niveau te blijven functioneren tijdens de dagelijkse gang van zaken op een werkdag. Ik denk niet aan minj beperking en ga niet in een hoekje zitten. Mijn werkgever heeft mij, denk ik, aangenomen om mijn positieve houding. Ik had uiteindelijk niet zo veel ervaring, daar zat zijn uitdaging. Mijn collega’s hebben mij ook de kans gegeven en ondersteunen mij daar waar nodig.”

 

In hoeverre heb je te maken gekregen met vooroordelen ten aanzien van mensen met een beperking? Hoe ga jij zelf met deze vooroordelen om?
“Ik heb wel eens te maken met vooroordelen, maar ik heb de houding: hier ben ik en je moet het met mij doen”.

Wat zou er volgens jou gedaan kunnen worden om de kansen van mensen met een beperking op de arbeidsmarkt te vergroten?
“Mijn inziens is hierbij de houding van de werkgever belangrijk, als hij of zij een positieve instelling heeft scheelt dit heel veel. Een werknemer kan een beperking hebben maar is daardoor niet in alles beperkt, een beperking is niet van invloed op de kwaliteiten van mensen.”

 

Wat is jouw gouden tip voor Lelystadse werkgevers?
“Bezoek eens symposia of win informatie in bij de juiste instanties over de voordelen en mogelijkheden van het in dienst nemen van iemand met een beperking, en kijk vooral naar de kwaliteiten van een potentiële werknemer.”

 

Hoe werk jij aan je eigen ontwikkeling en wat hoop je over 3 jaar te hebben bereikt binnen jouw werk?
“Ondanks mijn visuele beperking, waar ik momenteel veel last van heb, wil ik nog heel veel doen aan mijn persoonlijke ontwikkeling.”